כמה מזרקים אני צריכ/ה?
על השינוי בגישה הטיפולית וכמות המזרקים הנדרשת לעיצוב פנים
לפני כעשרים שנים, בעת שצצו בשוק חומרי המילוי הם נחשבו לנחלתם של המבוגרים בלבד, והיה מקובל רק "לסתום בורות" ו"למלא חריצים". כיום, בעידן שלנו, זה כבר לא מספיק. ראשית, היום הזרקות הן לא נחלתם של בנות ובני ה-60 בלבד, היום כבר מגילאי העשרים מגיעים מטופלים רבים שמטרת טיפולם היא העצמת והדגשת היופי הטבעי שלהם, מטופלים בעשור השלישי והרביעי לחייהם שמעוניינים במניעת קמטים או הכנת בסיס טוב לקראת גיל המעבר בו חלים השינויים הכי דרסטיים בפנים שלנו עקב שינויים הורמונלים ושינויים במבנה העצם בפנים, וגם מטופלים מבוגרים יותר המעוניינים בטיפול בצניחת הפנים וטיפול ממוקד בקמטים.
מה שהשתנה בעשרים השנה האלו, היא הגישה הטיפולית, בעוד שפעם הטיפול היה ממוקד, כמו למשל מילוי הקמטים בצידי האף-פה והיה מתבצע באיזור הקמט עצמו בעזרת חצי מזרק עד מזרק לצד, היום אנחנו יודעים שהגישה העדיפה היא אינה טיפול ממוקד, אלא פתרון הבעיה שגרמה לכך, לצורך העניין, הקמט המדובר מחמיר כתוצאה מחוסר אחיזה של רקמת העור והשומן על מבנה הגולגולת, ולכן מה שעלינו לתקן היא את האחיזה באזורים אלו.
נסו לדמיין בד של אוהל, אם נשים יתדות נמוכים לתמיכה בצדדים שלו, הרי שכל החלק הפנימי יקרוס, ואם נשים בנוסף מספר יתדות באמצע, הבד יהיה מתוח. זה בדיוק מה שקורה בפנים שלנו. אנחנו מאבדים עם הגיל את התמיכה הזו, וצריכים לשחזר אותה. אז אם פעם, מטופל נכנס לקליניקה והוצע לו טיפול במזרק או שניים וגם אז היה נראה לו הרבה, הרי שהיום אנחנו מדברים כבר על ארבעה-שמונה מזרקים לטיפול הוליסטי ונכון בפנים, כזה שישחזר נקודות אחיזה, ישחזר נפחי שומן ושלד שנספגו על הגיל וייתן הדגשה והגדרה טובה של מתאר הפנים.



